De mooiste dagattracties en musea van de beide Limburgen garanderen je een onvergetelijke ervaring

Download je gratis Limburgpas 2018-2019 en geniet van aantrekkelijke kortingen en extraatjes. Nog geldig tot 1 april 2019. Daarna komt de nieuwe Limburgpas 2019-2020 uit.

LEES MEER

  • >
  • Home
  • >
  • Dagattracties

Fluweelengrot en Kasteelruïne

Terug naar overzicht

Fluweelengrot en Kasteelruïne
Daalhemerweg 27
6301BJ Valkenburg
Nederland
Tel. +31 43 820 0040
info@kasteelruinevalkenburg.nl
http://www.kasteelruinevalkenburg.nl

Bekijk de website voor de openingstijden en de tijden van de rondleidingen.

Volg ons op
       
MEER ACTIVITEITEN
 
Fluweelengrot en Kasteelruïne

Fluweelengrot en Kasteelruïne

Kasteelruïne

De rijke Middeleeuwen worden weer werkelijkheid bij een bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul, met een geschiedenis die terug gaat tot de 11de eeuw! Hoog torenen de resten van het eens zo impossante Kasteel, Nederlands enige hoogteburcht, boven het gezellige vestingstadje uit. Bij een bezoek aan deze monumentale resten van het Kasteel van Valkenburg kunt u ronddwalen van ridderzaal naar verdedigingstoren, van donjon naar de vroegere kapel, artilleriekamer naar de onderaardse vluchtgangen. Deze vluchtgangen leiden naar de Fluweelengrot.

Fluweelengrot

Nauw verbonden met de rijke historie van de Kasteelruïne is de Fluweelengrot, het gangenstelsel onder de Kasteelruïne. De Fluweelengrot is vermoedelijk in de 11de of 12de eeuw ontstaan. Laat u leiden door een gids die u meeneemt in de donkere geschiedenis van deze gangen. Lekker koel in de zomer en heerlijk warm in de winter, in de Fluweelengrot is het namelijk permanent 12 graden!
Bekijk de tijden van de rondleidingen en de entreeprijzen op onze website.

 

Fluweelengrot en Kasteelruïne
Fluweelengrot en Kasteelruïne
Fluweelengrot en Kasteelruïne

Voordelen met je Limburgpas!

€ 0,50 korting per persoon op de entreeprijs voor een bezoek aan de Kasteelruïne en Fluweelengrot. Niet geldig tijdens de kerstmarktperiode