De mooiste dagattracties en musea van de beide Limburgen garanderen je een onvergetelijke ervaring

Download je gratis Limburgpas 2018 en geniet van aantrekkelijke kortingen en extraatjes

LEES MEER

  • >
  • Home
  • >
  • Dagattracties

C-mine expeditie

Terug naar overzicht

C-mine expeditie
C-mine 10 bus 2
3600 Genk
België
Tel. + 32 (0)89 65 44 90
visit@genk.be
http://www.c-mine-expeditie.be

Meer info vindt u op onze website.

Volg ons op
 
MEER ACTIVITEITEN
 
C-mine expeditie uniek belevingsparcours

C-mine expeditie uniek belevingsparcours

C-mine expeditie is een uniek belevingsparcours, dat al je zintuigen zal prikkelen. Deze avontuurlijke tocht dompelt je onder in boeiende verhalen over de mijn in al zijn vormen.

C-mine expeditie start in het Energiegebouw van de C-mine site. Eerst daal je af tot 6 meter diep en dan krijg je heel wat verrassende installaties te zien. Bekende artiesten zoals Stijn Meuris en Pascale Platel maakten unieke verhalen over de mijn in combinatie met creatieve beeldprojecties.

In de interactieve geluidscel ga je zelf aan de slag. Produceer je eigen mijn-‘sound’ door hendels, knoppen en wielen te bedienen. Of proef de atmosfeer terwijl je ronddwaalt in het doolhof op weg naar de bovengrond.
Het hoogtepunt van de expeditie is de beklimming van de gigantische en authentieke schachtbok op het plein. Die is meer dan 60 meter hoog! Wellicht kom je boven uitgeput aan, maar de beloning is de te groter: een schitterend uitzicht op de groene Limburgse omgeving. Voor de iets minder ‘grote’ waaghals, is er een stop op 15 meter hoogte.

Wil je de sfeer van de ondergrondse mijnarbeid ervaren? Nu kan je dankzij virtual reality de mijn in zijn gloriedagen beleven. Stap in een heuse tijdscapsule, zet een helm op je hoofd én… word terug geflitst naar de hoogdagen van de actieve mijn in de jaren 50. Daar ontdek je de spannendste verhalen uit het leven van de mijnwerkers. Na je virtuele ervaring zet de tijdscapsule je veilig af. Onvergetelijk!

C-mine expeditie uniek belevingsparcours
C-mine expeditie uniek belevingsparcours
C-mine expeditie uniek belevingsparcours

Voordelen met je Limburgpas!

6,00 € i.p.v. 8 € (max. 4 pers.)