De mooiste dagattracties en musea van de beide Limburgen garanderen je een onvergetelijke ervaring

Download je gratis Limburgpas 2018 en geniet van aantrekkelijke kortingen en extraatjes

LEES MEER

  • >
  • Home
  • >
  • Dagattracties

Jenevermuseum

Terug naar overzicht

Jenevermuseum
Witte Nonnenstraat 19
3500 Hasselt
België
Tel. +32 11 23 98 60
jenevermuseum@hasselt.be
www.jenevermuseum.be

Zie onze website

Volg ons op
 
MEER ACTIVITEITEN
 
Jenevermuseum

Jenevermuseum

Een bezoek aan het Jenevermuseum maakt je jeneverwijs. Met aandacht voor geest én lichaam, maakt het Jenevermuseum van je bezoek een beleving. Het musem, een expo, een workshop, een proeverij of een optreden: alles geeft zin in ééntje om bij te leren.

Een nog werkende 19de-eeuwse stookinstallatie, 2150 glazen flessen, 750 stenen stopen en kruiken, meer dan 1230 borrelglaasjes en 400 likeurglaasjes, 200 keramische voorwerpen, 540 affiches, 380 pancartes en bijna 9500 etiketten, enz. Dat is de collectie van het Jenevermuseum in cijfers. De 19de-eeuwse stookinstallatie uit stokerij H. Servais (Géromont-Malmédy), die het museum in 1981 aankocht, is de spil van de museale jeneverproductie.

De museumpresentatie toont de parels van de intussen bijna 25.000 stuks tellende Jenevermuseumcollectie. Met collectiestukken, foto's, filmpjes en interactives, maakt de presentatie je jeneverwijs. Het verhaal over de oorsprong, ontwikkeling, plaats en perceptie van onze nationale gedistilleerde drank, geïllustreerd met prachtstukken.Jenevermuseum
Jenevermuseum
Jenevermuseum

Voordelen met je Limburgpas!

 6 € i.p.v. 7 € (inclusief consumptie)